Gjør sveiserengjøring enkel og kostnadseffektiv

Sveising er rundt oss. Det binder sammen metallene for å bygge strukturer som er essensielle for hverdagen vår. Men utover de synlige gnistene og sterke forbindelsene, er det et aspekt som ofte undervurderes: sveiserengjøring.

Her med Max WeldClean og Minarc T 223 ACDC

Sveising etterlater oksider på de sveisede overflatene. Hvis de ikke behandles, kan disse restene kompromittere sveisens integritet, og føre til defekter, svekkede skjøter og i verste fall strukturelle feil. Å hoppe over rengjøring betyr at en sveis er mer utsatt for korrosjon og rust på grunn av tilstedeværelsen av urenheter på overflaten.

Sveiserengjøring sikrer at sveiser oppfyller strenge industristandarder for kvalitet og sikkerhet. Det eliminerer også potensielle korrosjonskilder, forbedrer den generelle styrken og integriteten til sveisen og forlenger levetiden til sveisede strukturer.

Innovasjoner i metoder driver effektivitet
Tradisjonelt involverer sveiserengjøring manuelle metoder som sliping, stålbørsting eller kjemiske behandlinger, som er tidkrevende eller miljøvennlige. Teknologiske fremskritt introduserte innovative løsninger som øker effektiviteten samtidig som de reduserer miljøpåvirkningen.

Andre sveiserensemetoder er:
1.
Ulike kjemiske løsninger, som beisingpasta eller sure rengjøringsmidler, kan brukes til å løse opp oksidene, avleiringene og misfargingen fra sveiseoverflaten. Det er viktig å følge riktige sikkerhetstiltak mens du bruker kjemiske rengjøringsmidler.
2. Elektrokjemisk rensing innebærer bruk av elektrolytiske løsninger og en strømforsyning for å fjerne urenheter fra overflaten fra sveisen. Denne metoden renser effektivt rustfritt stål og andre metaller som er utsatt for misfarging.
3. Laserrengjøring er en berøringsfri metode som bruker laserstråler for å fjerne forurensninger fra sveiseoverflaten. Den er presis og miljøvennlig, noe som gjør den egnet for ømfintlige eller vanskelig tilgjengelige områder.

Alle disse metodene krever separat utstyr. De fleste rengjøringsutstyr på profesjonelt nivå kan koste så mye som – eller til og med mer enn – en sveisemaskin. Imidlertid har vi nå en maskin som kan utføre begge oppgavene til en lavere kostnad enn mange frittstående rengjøringsmaskiner.

Med Minarc T 223 ACDC GM kan elektrolytisk rengjøring gjøres med samme sveisemaskin. Ingen separat enhet er nødvendig. Denne doble funksjonaliteten er ikke bare kostnadseffektiv, men også svært praktisk.

Minarc T 223 ACDC GM er en bærbar, lett TIG-sveisemaskin på profesjonelt nivå med AC-sveisekapasitet, noe som betyr at den også kan sveise aluminium. Den har pulssveising for både AC og DC, som er enkel å sette opp, og pålitelig tenning, som er viktig for TIG-sveisere. Maskinen kan også rengjøre alle typer sveiser i rustfritt stål og, i noen tilfeller, aluminiumsveis.

TIG-sveis i rustfritt stål før (til venstre) og etter den elektrolytiske sveiserengjøringen.

Kombinasjonen av teknologi og dyktig håndverk
Det er viktig å ikke overse det håndverksmessige aspektet ved sveising. Dyktige sveisere har en dyp forståelse av metallurgi, sveiseteknikker og industristandarder, noe som gjør dem i stand til å skjelne subtile ufullkommenheter og adressere dem nøyaktig.
I denne sammenhengen er teknologi et verktøy for sveisere å kommandere, slik at de kan realisere de perfekt utførte og ferdige sveisene de allerede ser før visiret faller ned.

Minarc T 223 ACDC GM er bygget med denne balansen mellom teknologi og håndverk i tankene: å forbedre sveisearbeidsflyten og løfte produktiviteten til en sveiser til et nytt nivå.

Overgang fra sveising til rengjøring
Når du bytter fra sveising til rengjøring, er det eneste en sveiser trenger å gjøre å bytte forbruksmateriell i sveisebrenneren og bruke rengjørings- og nøytraliseringsvæsker.

Det er ingen begrensninger ved rengjøring av sveiser i rustfritt stål. Fra et effektivitetssynspunkt er standard eller store sett tilgjengelig. Det store settet kan brukes hvis effektivitet med større sveiser er nødvendig.

Du kan enkelt endre TIG-brenneren til en rengjøringslykt ved å bytte forbruksmateriell.

Rengjøringsprosessen består av følgende enkle trinn:

  • Bytt forbruksmateriell eller brenneren.

  • Dypp karbonfiberbørsten til fakkelen i rengjøringsvæsken.

  • Berør arbeidsstykket.

  • Trykk på avtrekkeren.

  • Begynn å sveipe på sveiseoverflaten og slipp avtrekkeren når sveisen er ren.

  • Nøytraliser det rengjorte området med en nøytraliseringsvæske og tørk.


Konklusjon:
Sveiserengjøring er ikke bare en prikken over i'en, men et grunnleggende aspekt ved sveising som direkte påvirker kvaliteten, holdbarheten og sikkerheten til sveisede strukturer. Ved å investere tid og krefter i riktig sveiserengjøring, kan sveisere oppnå høykvalitets, strukturelt forsvarlige og visuelt tiltalende sveiser.

Minarc T 223 ACDC GM er en lett, bærbar enhet, ikke bare i stand til å sveise, men også utføre elektrolytisk rengjøring. Ved å kombinere disse funksjonene til én maskin kan sveisere spare verdifull tid og ressurser samtidig som de sikrer resultater av høy kvalitet.

Tekst og foto: Kemppi


SE FLERE NYHETER

Neste
Neste

Vi har agenturet i Norge på Orbitalum